Sunday, February 14, 2016

review perfume : forbidden rose by avril lavigne

Forbidden rose - by avril lavigne
Dexandra mengeluarkan dua jenis botol untuk wangian dexandranya.


1. 35 ml - rm65
2. 3ml- rm10

inspired perfume dari avril ini memang nampak macam biasa-biasa. Tetapi baunya amat menambat hati. Saya definasikan baunya seperti memakai bedak, ia powdery dan berbau lembut.

highly recommended untuk orang yang suka bau soft, bunga2 , manis2 lembut, dan lemak berkrim hihi.

kadang-kadang tu bila dah bercampur dengan peluh bau dia akan bertukar seolah-oleh kita pakai lotion. memang menenangkan.

yang paling best. sembur sikit dekat dalam bilik ia boleh jadi pewangi untuk bilik dan katil :)


jom tengok lebih details tentang perfume ni.


JENIS WANGIAN : fruity , sweet, woody dan floral

AROMA : 

Top note : white peach, red apple, bourbon vanila

Middle note : Lotus, heliotrope, green apple

Based note : sandal wood, vanila, chocolate

wangian ini di keluarkan pada july 2010. Orang putih kata wangian ni sesuai untuk wangian sebelah petang dan malam. 

ia tidak terlalu manis, lelaki perempuan pun boleh pakai. Ia perfume unisex. ramai lelaki suka perfume perempuan kan? sesuai lah sangat nak share suami isteri hihi.

ada juga yang mendefinasikan forbidden rose sebagai wangian yang seksi dan misteri. sesuai di pakai ketika hari yang tenang, hari hujan, dan hari yang panas. 

jom layan lagi testimoni forbidden rose.
kalau nak tahu ini adalah favourite perfume dropship2 saya. cepat aje habis kalau di restok.

memang terbaik!



tunggu apa lagi?
jom grab. saya boleh pos ke seluruh malaysia. cod kluang, simpang renggam dan batu pahat ye.

fb : huda alif
fb page : parfum houz





1 comment:

  1. salam sis ,saya nak mintak izin gunakan info2 dexandra dlam blog sis boleh?

    ReplyDelete