Thursday, July 31, 2014

Sembelit dan shaklee

Duit raya banyak lagi! Sapa nk duit raya :) meh la. Amik set penghadaman ni.. Bagus utk time raya ni. Dh makan macam2 kan..hehe.

Set penghadaman dan shaklee memang terbaik wooo..

10 terawal je. Meh pm..

Huda Alif 0176334570

Sunday, July 20, 2014

Performance drink

Minuman elektrolit yg hebat

6 bottle je tgl :)

Apa kelebihan performance drink ni, sampai org pakat borong sampai habis 1 malaysia?

Kelebihan Performance Drink Shaklee:

1.Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air.

2. Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.

3. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

4.  Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina

5.  Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Menarik?
Huda Alif 0176334570

Monday, July 7, 2014

Menu sahur mudah dan lengkap

Puasa dh masuk minggu ke 2. Serius dh xboleh nk makan sgt time sahur.

Tapi takut badan xbertenaga smpai waktu buka. Sy minum 3 supplement ni je.

Esp + mealshake - protein yg mengenyangkan dan mampu bertahan hingga ke petang

Performance drink - air isotonik yg kurg kan rasa haus dan kekeringan

Alhamdullilah. Xrisau dh badan letih dan haus. :) thanks shaklee

Huda Alif 0176334570

Sunday, July 6, 2014

TESTIMONI SET SENDI SHAKLEE

TESTIMONI SET SENDI 

Ada yang tak percaya tentang kebaikan Set Sendi Shaklee? 
Jom follow saya kita scroll down testimoni k ..

best nya.. semua telah berjaya menjadi lebih sihat dan bertenaga. 
Tiada lagi masalah sakit lutut dan sendi :)

Sebelum tu, mari buat sedikit revision tentang set sendi shaklee. 
Ia terbahagi kepada 3 vitamin dan ia berfungsi dengan baik apabila bersama-sama. 
Sebab tu kene ambil ketiga-tiga bila ingin cepat sembuh. 

Ringkasan nya seperti gambar di bawah ye. 






TESTIMONI 1




TESTIMONI 2



TESTIMONI 3




TESTIMONI 4




TESTIMONI 5






Alhamdullilah. Seronok kan tengok orang berjaya sembuh dengan Shaklee. Moh ler try kawan-kawan. 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini



SET SENDI SHAKLEE

Set Sendi Shaklee Sesuai Untuk Terawih !


Telah masuk hari ke 8 berpuasa. Macam mana dengan mak ayah anda. Ada tak mereka mengadu susah nak sujud. Yela mak ayah kan selalu pergi terawih. Paling sikit pun 8 rakaat, Itu pun sendi dan lutut dan sakit. Dah rasa bengkak. Macammana nak menjayakan karnival beribadah dengan bersungguh-sungguh. 

Anda sedar tak apa yang berlaku kepada mak dan ayah anda? Sendi mereka semakin tidak sihat. 
Mungkin mereka ada mengadu simptom-simptom ini kepada anda. Cuma anda je buat endah tak endah kan? Atau anda dah lupa. Mari saya ingat kan apa dia simptom tersebut. 

1. Mak ayah mengadu kaki terasa tegang
2. Selalu sangat lenguh padahal tiada buat kerja yang berat
3. Kaki rasa bengkak, terutama sekali di buku lali dan lutut. Nak solat pun susah
4. Sakit dekat lutut dan kaki
5. Berkeriuk dan bunyi bising. Bunyi seperti tulang patah pun ada.. 

Kadang-kadang tu adik anda yang montel pun susah nak jalan. Sebab dia obesiti. Tahu tak yang masalah sendi bukan terjadi kepada warga tua sahaja. Tapi juga kepada insan yang obesiti dan atlit. Kalau anda dapat belikan satu set untuk penyakit sendi ni lebih baik. Sebab seisi keluarga boleh makan. Apa dia set sendi tu? Ia di datangkan dengan 3 vitamin. Kenapa 3? kenapa tak ambil salah satu sahaja?

Sebab bila ambil tiga. Kesannya lebih maksimum dan ada harapan untuk sembuh sepenuhnya. Ia saling berkaitan antara satu sama lain. 

Vitamin 1 : Advance Joint Health Tablet


1. Membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat
2. Menyokong keselesaan sendi dengan ekstrak Boswellia
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan Vitamin C, Zink, Tembaga dan Mangan

Vitamin 2 : Omega Guard 


1. Mengurangkan inflamasi 
2. Melambatkan degradasi tulan rawan
3. Bertindak sebagai pelincir dengan membantu untuk bergerak dengan lebih bebas apabila sendi-sendi bergesel antara satu sama lain
4. Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi dan mengurangkan gejala sakit di dalam sendi


Vitamin 3 : Ostematrix



1. Ostematrix adalah tablet yang membantu untuk mengekalkan sel tulang yang sihat
2. Ostematrix lebih daripada kalsium, ia membantu mengasimilasi kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
3. ia membantu untuk memadatkan tulang maka tulang menjadi lebih sihat
4. ia juga merangsang penyerapan kalsium 


Baguskan ketiga-tiga vitamin ni. Apakata beli untuk mak ayah dan adik yang obesiti. Atau untuk anda sendiri yang aktif. Kalau anda belikan set ini. Ibu Bapa anda boleh pergi terawih dan tanpa rungutan. Anda juga yang dapat pahala kan? Best tu gembira kan hati mak dan ayah. Besar pahala anda. Apa salahnya invest sikit duit untuk mak ayah. Tak kan anda je nak hensem dan cantik bergaya. Tapi mak ayah dengkot-dengkot. :)

so jangan tunggu lama-lama. Sebab ramai orang sakit sendi di Malaysia ni. Buktinya selalu tiada stok untuk set ni. Jom grab untuk mak ayah sempena ramadhan :)


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini












Saturday, July 5, 2014

Persamaan carotomax dan makanan lain


Secara umumnya Carotomax boleh membantu:

~kesihatan retina mata - mengurangkan rabun. Jika diamalkan secara konsisten, rabun akan terus pulih! Insyallah

~ kesihatan tulang & kesihatan tisu kulit --> sebab tu jeragat Che Lin makin hilang! 2 in 1 lah :)

~  pembentukan sel darah putih & sel darah merah

~  pembentukan membran mukus

~   mengekalkan sistem imunisasi badan yg sihat!
Kehadiran Vitamin A dapat membantu kesihatan tisu kulit & pembentukan membran mukus badan (kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit) & juga pembentukan sel darah putih atas tujuan yg sama.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini

Supplement untuk kesihatan mata

Carotomax bantu mata lebih sihat
"Mata mak cik ok dah lepas makan alfalfa dgn carotomax, mak cik boleh bc al quran dan naik motor malam"
Alhamdullilah. Carotomax supplement utk mata dr Shaklee dh beri sinar baru dlm hidup org lain.
Sapa xnak pakai cermin mata or bosan dh pakai cermin mata should try. Mana tau lepas ni rezeki anda pulak..terang mata macam mak cik ni.heee
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini


KURUS DAN RESHAPE DENGAN CINCH SHAKE SHAKLEE

Keistimewaan Cinch Shake Shaklee



  1. Soya Bukan GMO - soya yang tidak di ubah genetik nya
  2. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  3. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  4. Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  5. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6gram dalam setiap sajian 
  6. Terdapat 24gram protin dalam setiap sajian
  7. Diperkaya dengan leucine untuk memelihara otot
  8. Mengandungi  Cinch pro iaitu campuran protin eksklusif di perkaya dengan asid amino leusina 
  9. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis

Pengambilan yang konsisten bersama ESP boleh menurunkan berat badan 2-5kg sebulan. Yang pasti mestilah dengan senaman dan pemakanan yang kurang berlemak dan berminyak. Ia di datangkan dengan 3 perisa yang sangat enak untuk di nikmati. Enak di nikmati sejuk dan suhu biasa. 

Kegemaran saya cinch latte. Sebab rasanya yang seolah-olah coffee dan bau nya yang harum. Saya sendiri berjaya menurunkan berat badan sehingga 10 kg setakat ini.  Tentulah saya ingin anda pun merasai apa yang saya rasa. Sangat seronok bila dapat kembali berat badan ketika zaman belajar. Yang paling best baju saya yang size S ketika zaman belajar pun saya kembali muat. Memang terbaik. 

Makanya saya melihat protin adalah sangat penting untuk pengurusan badan.  Ia membantu meningkatkan metabolisma badan , mengawal nafsu makan dan menjaga otot supaya bebas lemak. So, kalau kurus, badan cantik dan tidaklah mengeleber.  Lagipun protein boleh membakar kalori sebanyak 35%. 


 Inilah testimoni diri saya sendiri. Gambar sebelum tu adalah setahun selepas saya kahwin. Memang naik mendadak. Alhamdullilah lepas 2 bulan saya mengamalkan cinch, esp, lecithin dan herblax. Secara konsisten dan jaga pemakanan. Saya dapat kembali berat badan idaman. Baju size S kembali boleh di sarung. Terbaik kan. 

Kalau saya boleh anda pun boleh. 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini

BERAT TURUN DENGAN KONSISTEN DENGAN 3 STEP DIET SHAKLEE

3 STEP DIET SHAKLEE

Adalah menjadi kebiasaan masyarakat kita baik lelaki mahupun perempuan memang mengidamkan berat badan yang ideal. Ingin terlihat kemas dan teratur badan yang kurus adalah asetnya. Kalau suatu masa dulu tergolong dalam golongan obesiti tetapi terlihat kurus kemudiannya pasti akan menjadi bualan mulut orang. Mereka pun nak kurus sama. Tapi diet yang betul perlu supaya berat tidak turun secara mendadak. Penurunan berat badan secara mendadak boleh menyebabkan masalah yang serius seperti kemurungan, psikosis dan halusinasi, risiko tekanan darah tinggi, sakit jantung dan sakit kepala. 


Untuk tidak tersalah mengambil produk yang berbahaya anda boleh cuba Vitamin dari Shaklee. Ia membantu anda untuk mengurangkan berat badan secara sihat. Tapi ambil supplement sahaja tidak cukup, anda perlukan disiplin dan pemakanan yang sihat. Minum air 1 liter bagi setiap 25kg berat badan anda. Air membantu untuk membakar lemak dan menyerap vitamin dengan lebih berkesan. 

3 pelan diet dengan Shaklee

1. Detox

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus di bersih kan baru lah nutrient boleh menyerap pada tahap optimum. Dulu saya pun macam tu berat badan tak turun-turun walaupun dah makan macam-macam ubat kurus. Dari yang mahal hingga yang murah. Rupanya badan tak detoks, toksin terlalu banyak. Sebab tu berat badan tak nak turun. Bila toksin dah di buang baru lah laju berat badan saya turun. Penting tau proses detoks ni. 

Untuk detoks vitamin yang sesuai adalah Herblax dan Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Alfalfa di datangkan dengan 330 biji bagi size S dan 700 biji bagi size L. Memang tahan lama. Harga pun berpatutan. Herblax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Biasa nya di ambil sebelum tidur 3-4 biji sekali makan. Tetapi tidak kerap, dalam 2-3 kali sahaja seminggu. Tetapi Herblax tidak di galakkan di ambil oleh ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak


2. Memecahkan Lemak

Proses memecahkan lemak boleh di lakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard. Lecithin di namakan "pengemulasi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Lecithin tidak boleh di hasilkan oleh badan tetapi ia amat penting untuk badan. 

Pada saya Omega Guard lebih berkesan pada badan saya. Ia membuatkan saya lebih selesa dan kekerapan pembuangan angin berlaku setiap kali saya makan Omega guard. Badan terasa ringan dan penghadaman pun lebih lancar. 


3. Membina Otot dengan Protin

Protin sangat di perlukan untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protin dapat membakar kalori sebanyak 35%. 

Kenapa perlu mengambil protin? Untuk menguraikan lemak daripada badan, otot di perlukan untuk mengantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Pastikan protin terkandung dalam setiap makanan jika kita sedang berdiet.  Contoh makanan yang kaya protin adalah kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu, kekacang dan tauhu

Untuk protin terbaik, saya cadangkan cinch shaklee Shaklee dan Energizing Soy Protein. Cinch Shake membantu tubuh kurus dengan lebih berkesan. Ibu yang menyusu tidak di galakkan mengambil Cinch Shake, tetapi ada segelintir ibu yang anaknya mampu menerima kehadiran cinch tanpa menurunkan berat badan mereka. Atau pun ibu boleh gantikan dengan Esp bagi membantu ibu langsing ketika menyusu kan bayi.


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini

Friday, July 4, 2014

DISCLAIMER


Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Shaklee Distributor Di Kawasan Anda

Now Everyone Can Grab Shaklee!

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Malaysia. Saya adalah salah sorang dari Group Jutawan yang di pelopori oleh Master Cery. Saya juga punyai pengedar Shaklee di bawah saya yang mungkin berdekatan dengan tempat anda tinggal :). Saya dan mereka boleh hantar ke rumah anda vitamin yang ingin di beli. Sama ada cash on delivery @ by hand dan delivery melalui perkhidmatan ekspress ke seluruh Malaysia.

Konsultasi akan di berikan seumur hidup selagi anda beli barang dengan saya. Segala tips eksklusif akan saya berikan kepada anda.



Jom scroll down untuk tahu di mana ada pengedar Shaklee saya di sekeliling anda

1. Saya
Nurhuda Binti Kassim @ fb saya di https://www.facebook.com/huda.kassim
HP : 0176334570
COD AREA : Kluang, Simpang Renggan, Batu Pahat

2. Nurazalina Aziz @ fb https://www.facebook.com/auxs.nia?fref=ts
HP : 0196122600
COD AREA :  Peserai, Batu pahat dan sekitar nya, Gelang patah, johor

3. Layha Masrom @ fb https://www.facebook.com/layha87?fref=ts
HP : 0137850745
COD AREA : Semerah, Parit Bisu, Batu Pahat dan sekitarnya

4. Suriani md Yatim @ fb https://www.facebook.com/surianie.mdyatim?fref=ts
HP : 0107093579
COD AREA : Masai, Pasir Gudang, Felda Lok Heng dan sekitar nya

5. Salmizah Chopri @ fb https://www.facebook.com/izah.salmizah?fref=ts
HP : 0127150316
COD AREA :  parit sulong, Seri sulong, batu pahat dan sekitarnya

6. Sahvela Kasah @ fb https://www.facebook.com/bella.bell.54?fref=ts
HP : 013 7782875 @ 0177438874
COD AREA : parit no 5, parit yusof, muar dan sekitarnya

7. Alyz @ fb https://www.facebook.com/alyz.eppes?fref=ts
HP : 017 7000464
COD AREA : peserai, batu pahat, selangor

Saya akan update senarai pengedar saya dari semasa ke semasa. Selamat membeli :)


ORDER VITAMIN

CARA PEMBAYARAN

Terima kasih kerana berminat untuk membeli vitamin Shaklee dengan Vitamin Terbaik.
Anda boleh follow step by step di bawah untuk proses pembelian

  1. Emailkan pembelian ke nurhudakassim@gmail.com atau call/sms/whatsapp ke nombor  017-6334570.  Nyatakan nama produk dan kuantiti yang ingin di beli. Jumlah harga dan konsultasi akan di berikan. 
  2. Setelah mendapat harga yang sepatutnya, anda boleh membuat pembayaran ke akaun Maybank 151043907142 (Nurhuda Binti Kassim) atau ke akaun CIMB 7609335914  (Nurhuda Binti Kassim)
  3. Kemudian email/sms/whatsapp kan bukti pembayaran. Sertakan butiran seperti berikut : Nama penuh, Alamat penghantaran, No telefon dan produk yang di beli
  4. Penghantaran vitamin akan di proses selepas bukti pembayaran di perolehi
  5. Penghantaran pos akan di buat menggunakan poslaju, gdex atau citylink
  6. Pihak Vitamin Terbaik akan email/sms/whatsapp kan nombor tracking sebagai rujukan
  7. Kebiasaannya barang akan sampai ke tangan pembeli dalam masa 1 hingga 3 hari bekerja. 

Jom Daftar Ahli!

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee





Assalamualaikum, 
Selamat datang ke blog saya hudakassim.blogspot.com
Saya amat berbesar hati dan mengalu-alukan kedatangan anda ke blog saya dan berminat untuk menjadi sebahagian dari komuniti Shaklee. Apa untungnya anda join Shaklee adalah selain untuk makan sendiri anda juga boleh menjana income bersama Shaklee. Anda boleh decide untuk jadikan Shaklee part time or full time hasil pendapatan anda. Dengan Shaklee, anda adalah BOS kepada diri sendiri. 

Alhamdullilah dengan Shaklee, saya dapat menjana pendapatan sampingan lebih dari gaji hakiki saya. Menarik kan? Saya masih bekerja, dan hanya menjalankan Shaklee secara partime. Sebab segalanya online dan di hujung jari. Sangat mudah :D


MACAM MANA NAK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE?

Soalan yang bijak. Anda boleh mendaftar menjadi ahli dan pengedar Shaklee dengan bayaran sebanyak RM65 dan bayaran pos RM10 untuk semenanjung dan RM20 untuk Sabah dan Sarawak, atau membuat pembelian sebanyak 200 uv dalam lingkungan RM680 untuk mendapatkan keahlian PERCUMA. Apa yang perlu anda buat cuma perlu whasap/we chat/msg atau call saya di 0176334570 HUDA. Atau boleh msg sy di facebook saya yang sentiasa saya on tu. Atau boleh juga emailkan sebarang kemusykilan ke nurhudakassim@gmail.com


APA KELEBIHAN MENJADI AHLI?
  1. Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point dalam bentuk uv, uv ni akan di kira utk pembayaran bonus bulanan. Maksimum uv utk layak dapat bonus adalah 150 uv
  2. Ada support group untuk coaching anda setiap masa. Sama ada coaching online atau offline
  3. Dapat mengubah hidup anda yang sederhana ke mewah. Dengan usaha yang bersungguh-sungguh

So tunggu apalagi? Jangan bertangguh, hanya kita yang boleh mengubah nasib diri, keluarga dan masyarakat, insyaallah.



Berminat? Boleh hubungi saya di 
HP : 017-6334570
EMAIL : nurhudakassiim@gmail.com

cepat-cepat.. cepat daftar cepat dapat side income best.. 




Siapa Saya?

Saya dan Shaklee


Assalamualaikum, saya Nurhuda binti Kassim berusia 27 tahun pada tahun 2014, saya mula mengenali Shaklee pada June 2012. Saya mengenali Shaklee secara kebetulan. Saya jenis yang malas untuk bersolek dan menjaga muka. Kadang-kadang tu saya keluar rumah tanpa bersolek dan memakai bedak. Tapi muka makin kusam dan parut jerawat makin timbul. Maka, saya decide untuk cari vitamin yang boleh membantu saya menjaga luar dan dalam. 

Saya tahu yang vitamin C amat bagus untuk kulit. Maka saya mencari siapa-siapa yang jual vitamin C. Saya bertemu dengan Zinnia. Sekarang Zinnia pun pengedar Shaklee. Saya sentiasa follow vitamin yang beliau jual. Saya beli sekali je. Zinnia jual dalam pek trial. 60 biji kalau tak silap. Suatu hari Zinnia mendedahkan yang vitamin yang dia jual tak berapa bagus. Sebab dia pun tak tau asal usul vitamin tu. Dia start jual shaklee. Maka saya pun terus mencuba Shaklee. Buat pengetahuan semua vitamin yang sebelumnya saya beli saling tak tumpah macam vitamin shaklee edisi loose pack. Di packing semula tapi dengan harga yang sangat mahal. 

Rupa-rupanya ia memang vitamin Shaklee. Zinnnia dan saya tertipu! Pembekal menggunakan produk Shaklee untuk mengaut keuntungan. Sejak daripada itu saya menjadi pengguna tegar Shaklee. Memang berkesan. Kulit saya tak kusam lagi. Alhamdullilah. Ketara kan. Kulit makin putih dan bersih tanpa memakai make up. Saya suka sgt.. sejak saya makan Shaklee memang saya jarang pakai bedak sekalipun :)


Selain itu saya juga berjaya menguruskan badan saya dengan Shaklee. Bayangkan badan naik dengan banyak selepas berkahwin. Alhamdullilah. Shaklee memang terbaik. 


Maka bermulalah fasa hidup saya dengan Shaklee. Saya start join Shaklee pada March 2013. Alhamdullilah. Kebaikan Shaklee saya sebarkan ke seluruh keluarga dan rakan-rakan. Shaklee memang sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan semulajadi. Orang kata perkara yang baik tak elok di rahsiakan. Saya ingin semua orang Malaysia sihat dan di beri kesihatan yang baik. Saya mula aktif dan pada bulan ke 4 saya join Shaklee saya berjaya naik ke rank pertama iaitu SUPERVISOR. Dan saya tak berhenti di situ. 

Saya terus membantu anak didik Shaklee saya untuk ke fasa yang lebih tinggi. Saya mementingkan servis pembelian semasa sebelum dan selepas. Saya juga cuba untuk memberikan maklumat yang tepat dan sebanyak mungkin kepada para pelanggan saya. Yang penting para customer semua happy. Alhamdullilah. Rezeki tak pernah putus. Saya layak CAR BONUS, naik rank SR SUPERVISOR dan kini di rank COORDINATOR. 

Walaupun masih belum merasa bonus 5 angka. Saya amat berpuashati dengan bonus 4 angka. Insyaallah saya akan capai bonus 5 angka dalam masa terdekat. Amin.. Jom sapa nak follow saya jadi ahli Shaklee dan merasai bonus 4 angka setiap bulan. :). Yang penting anda ingin berubah dan bersungguh-sungguh untuk mencapai impian. 3, 4, 5, angka bonus bukan mustahil! ramai yang dah berjaya menjana bonus yang banyak. 

kalau anda kaki facebook, kaki online, mmg ini lah perniagaan yang sesuai dengan anda. Senang dan mudah lah.. hehe. Saya dulu pun kaki facebook juga. So daripada sembang kencang dekat fb baik lah kite berbisness kan :)

Saya tak paksa. Nak seribu daya tak nak seribu dalih. Selagi kita tak cuba. Kita tak tahu kemampuan diri sendiri. Sekiranya ada sebarang pertanyaan dan kemusykilan boleh hubungi saya di :

nurhudakassim@gmail.com atau 0176334570

jangan lupa juga klik >>> facebook saya untuk mendapatkan info terkini. 

set kurus shaklee di bulan ramadhan

Assalamualaikum,

salam jumaat :) dah baca surah al kahf.. bagus di baca hari jumaat ni supaya elakkan fitnah dajal.. so.. ada sapa2 yang bercita-cita nak slim time raya?
kot la nak pakai kebaya size S.. hehe

Produk cadangan saya. Cinch + esp. Sapa yang ada gastrik pun boleh minum.
Sebab ia protein, ia menjaga usus dan mengenyangkan. Sapa consume set ni mmg raya kang selim melim.. kulit pun gebus. yang syok tu of course la inchloss.  Baju dari size L bole ke S..

Rugi tak try. Stok terhad. :) Moh ler kite selim di hari raya
Huda Alif 0176334570


Wednesday, July 2, 2014

Gastrik sejak umur 10 tahun

Gastrik sejak umur 10 tahun.
Alhamdullilah after consume set ramadhan esp + performance + mealshake..

Semakin pulih dr gastrik. Apa kata anda? Xnak try lagi?
Anda rugi. Sbb org lain dh pun baik dr gastrik dan selamat menjalani ibadah puasa dgn tenang ;)

Nak?
Huda Alif 0176334570

Gastrik dan puasa

Ada simptom ni?

Anda mmg pengidap gastrik tanpa anda sedari ;)

Jgn risau. Anda boleh try energizing soy protein. 100% guarantee.. Xsalah try. Sy pun setahun yg lepas pengidap gastrik yg tegar. Lepas amal esp banyak benda mcm mihun, air teh, makanan pedas dan masam semua dh boleh makan.

Trust me. Anda xkan menyesal dengan mencuba.
Sbb mmg bagus utk gastrik. Say goodbye to gastrik ;)

Huda Alif 0176334570

Esp & puasa

Sebab apa minum esp + performance semasa sahur boleh turunkan berat badan?

Protein kacang soya adalah 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. Maka ia mengenyangkan.

Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia. Ia juga menyerap lemak.. Sebab tu la walau baru 4 hari puasa. Sy dh berjaya turun 2kg.. :)

Nak?
Huda Alif 0176334570