Sunday, November 30, 2014

saya bukan pendiet atkins yang tegar

Salam semua,

just nak mention.
Saya cuma share cara diet saya.
Saya dah check carb untuk energizing soy protein dan Cinch Shake.
Untuk proses induction tak berapa nak lulus.
Sebab lebih dari 20gram carbs.

Andai kata nak breakfast low carb dengan Energizing Soy Protein dan Cinch Shake.
Jangan ambil 1 scoop. Memadai dengan setengah scoop.
Still kenyang juga.
Jangan cheat tau. Kang berat tak turun jangan salah kan saya :)

Saya ambil satu scoop sebab saya berzumba.
Insyaallah carb akan di bakar dengan elok.
So untuk pendiet atkins. Follow ur style k.

Saya suka campur-campur cara diet.
Sebab i love to do soo.. :)

Selamat Berdiet Semua.

Menu saya hari ini

Sarapan - Cinch Shake dan Energizing Soy Protein
Tengahari - Ayam dada tanpa lemak dan telur 2 biji di bakar bersama cheese.

Good luck korang.
Jom kurus!!


Huda Alif
id : 891683
fb : huda alif
Blog : hudakassim.blogspot.com
tel : 017 6334570 (whasap untuk respon pantas)

DIET ATKINS vs DIET SHAKLEE

Assalamualaikum semua,

Hari ni saya nak share sikit diet atkins vs diet shaklee.
Saya hanya nak share pengalaman saya berdiet dengan kedua-dua diet ni.
Actually ia lebih bagus kalau di gabungkan bersama-sama.
Saya cuba buat untuk 2 minggu memang laju berat saya turun.

Hari ini saya nak mula balik diet atkins + diet Shaklee ni.
Diet shaklee ni lebih kepada protein. Tapi saya bebas untuk makan nasi
at least sekali sehari.

Tapi kalau diet atkins. Nasi dan gandum adalah di larang sama sekali.
Tapi pastikan kita bersenam juga untuk hasil yang lebih baik.
Saya bercadang untuk berzumba.
Sebab zumba bersifat kardio workout.
Maka pembakaran lemak lebih banyak berlaku.

Ada customer saya dah makin kurus sejak amalkan zumba, diet atkins dan diet shaklee.
Setiap bulan akan turun 2 kg.
Bagi saya itu amat bagus dari tak turun langsung kan?
Lagipun dia menyusukan anak. Dia masih juga makan nasi sebab selalu mengigil.
Lagi pulak anak kuat menyusu. So saya cadangkan untuk combine cara diet.

Biasanya diet atkins pada fasa pertama perlu melalui proses induction.
Paling sekejap 2 minggu. Di larang mengambil nasi, pasta, kentang, dan apa-apa lah yang
tinggi karbohidratnya. Tapi pastikan ambil supplement untuk menampung kekurangan nutrien.
Biasanya saya amalkan VITALEA sebab ia multivitamin.



Manfaat Utama Vitalea Shaklee

  • Penambahan Energi Langsung – pemberi energi, kebugaran tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran maupun kerja seharian
  • Pelengkap Nutrisi – Kekurangan berbagai vitamin dan mineral penting akibat praktek diet yang tidak seimbang, terutama mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  • Kemampuan Sistem Produktif – Penting bagi anak-anak dan remaja yang sedang tumbuh.
  • Metabolisme – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan memperlambat proses penuaan
  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan dasar nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pertumbuhan, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon. serta menjaga kesehatan tirod.
  • Melindungi organ – melindungi ginjal, jantung dan hati

Even Dr. Mahathir pun makan vitalea ni tau.
Ini lah vitamin pertama Shaklee.  Ok selain mengamalkan vitalea saya juga amalkan protein dari Shaklee iaitu Cinch Shake dan Energizing Soy Protein.
Ada orang cakap carb nya tinggi.
Bagi saya ok ambil Cinch Shake dan Energizing Soy Protein ni sebab dia bantu untuk lebih reshape badan dan membantu memelihara otot.
 Kalau di campur dengan pengambilan protein seperti ayam dan telur carbs pun tak lah sampai 20gram.

Jom tengok apa kebaikan Energizing Soy Protein dan Cinch Shake.
Buat pengetahuan semua. Saya cuma ambil satu scoop Energizing Soy Protein dan Cinch Shake
setiap pagi sebagai penganti sarapan. Lepas tu hanya minum air masak mengikut kadar berat saya.
Macam mana nak tahu berapa liter air masak yang perlu kita ambil?
Kita memerlukan 1 liter air bagi setiap 25 kg berat badan kita.. dapat tak?
So, jom kita scroll down untuk tahu tentang Cinch Shake dan Energizing Soy Protein.



1. Energizing Soy Protein

Ia adalah protein segera yang sihat dan selamat untuk di nikmati. 
Bagi anda yang tak sempat nak goreng telur, bakar ayam pagi-pagi boleh lah nikmati Energizing Soy Protein ni.  Nanti tengahari baru makan protein dari ayam, telur dan lain-lain tu. 
Para pendiet atkins memang perlukan protein sebab : 




Kalau tak cukup protein apa akan berlaku?
  • rasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • punca ulser perut + ulser usus.
  • luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • antibodi tak kuat. Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang. Kurang ketahanan.
Sebab tu protein sangat penting.
Orang yang ambil kurang protein akan cenderung untuk makan lebih banyak bila dia kelaparan.
Saya lah tu. Biasa kalau sarapan terus ambil karbo yang berat-berat.
Mana tak gemuk kan :)


2. Cinch Shake

Di datang dengan tiga perisa pilihan yang sedap dan low carbs. 
Ia terdiri dari perisa latte, vanila dan coklat. 
Pilihan saya latte. Sangat sedap. 

Antara manfaat yang terkandung dalam Cinch Shake Shaklee :


1 .Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian. Khas untuk mereka yang sentiasa sibuk sepanjang hari.


2 . Meningkatkan metabolisme badan supaya lebih banyak lemak dibakar untuk dapatkan tenaga.

3. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dengan cepat bila dah kurus. Penting supaya badan tak mudah mengembang.

4. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan.

5. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan

6. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang

7. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian

8. Nilai indeks glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga


9. Indeks glisemik adalah berbeza mengikut perisa. Cinch Shake Shaklee didatangkan dalam 3 perisa yang hebat iaitu :
  • Chocolate Shake Mix : 16 indeks glisemik
  • Vanilla shake Mix : 22 indeks glisemik
  • Cafe Latte Shake Mix : 27 indeks glisemik
10. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting

11. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan. Sesuai untuk pesakit kencing manis.

12. Soya yang tidak diubahsuai secara genetik (bukan GMO). Dan ianya selamat digunakan tanpa sebarang kesan sampingan.
 

Boleh nampak tak apa kelebihan produk Shaklee ni.
Konsepnya masih sama. Berasaskan protein.
Lebih mudah untuk kehidupan yang agak busy tak sempat nak buat sarapan.
Macam saya, saya pastikan saya bakar ayam, atau telur untuk makan tengahari.
Pagi saya minum Energizing Soy Protein dan Cinch Shake sahaja.
Tu pun mampu bertahan sampai 12 tengahari.
Ok la kan.. :)

So kalau nak diet dengan mudah dan cepat.
Saya cadangkan cuba gabung diet Shaklee dan diet Atkins.
Di samping berzumba.. hehe.

Tak sabar nak dapat berat idaman.
Dalam 5 kg je nak kene turun sebenarnya.
Mudah-mudahan berhasil.
Sebab sebelum ni dah turun 10kg dengan Shaklee.
Tapi berat dah statik.
So kita praktikkan zumba dan atkins sekali ye.
Tapi jangan extreme sangat.

Jangan lupa ambil supplement dan diet secara sihat :)

Huda Alif
sid : 891683
fb:  huda alif
blog : hudakassim.blogspot.com
tel : 0176334570 (whasap untuk lebih cepat saya reply )

Wednesday, November 19, 2014

Detoks toksin

(Toksin punca kenapa kanser semakin meningkat)

Berapa kah umur anda..?
Tahu tak berapa banyak makanan yang telah anda ambil?

Makanan sekarang bukan macam makanan dulu. Sekarang semuanya nak "fast" dan "fresh" tidak penting lagi.

Berapa tan toksin telah termendap dalam usus kita. Beware! Lagi-lagi yang suka makan tu.

Detoks toksin dalam usus anda sebelum terlambat. Detoks sekerapnya supaya anda bebas toksin dan merendahkan risiko mendapat kanser.

Toksin yang banyak penyebab kanser. Cegah sebelum parah.

Agen detoks sy : herblax dan alfalfa.. Tak sampai pun rm100.

Herblax

* akan bersihkan usus dari mendapan makanan lama yang tersumbat di usus

* membersihkan dinding usus dari toksin yang telah lama di simpan

* akan flush segala nya dan membantu nutrien untuk mudah di serap oleh badan

* orang gemuk perlu detoks toksin dalam badan supaya proses penurunan badan lebih laju

Alfalfa

* juga detoks toksin

* biasa nya detoks melalui air kencing dan perpeluhan

* membantu ibu lepas bersalin untuk melancarkan pembuangan

* juga bantu untuk mengurangkan gemuk air

Banyak lagi kegunaan dia.

Jom detoks
Huda Alif 0176334570

Tuesday, November 18, 2014

Set chicken pox shaklee

(Musim chicken pox ke?)

Lately ramai betul yg chicken pox.
Baru je kawan mesej tadi dia kene chicken pox.

Pada yang baru kene chicken pox tu. Saya cadang mandi dengan basic h.

Dah mandi tu boleh lap then sapu herbal blend supaya chicken pox tu cepat kering.

Boleh juga minum mealshake untuk beri tenaga. Sebab ada orang demam sure tak boleh makan kan. Kalau minum mealshake dapat la nutrien secukupnya.

Ok, bila chicken pox dh kering cepat-cepat sapu vit e. Supaya tiada parut yang tertinggal. Dapat la balik muka asal :)

Macam testimoni adik ni. Kalau tal turun saham nak kawin nanti..hehe

Kalau nak set chicken pox boleh hubungi saya ye Huda Alif 0176334570

Friday, November 14, 2014

Lapar..lapar..lapar

Masalah lah bila cuti ni.
Kerja nak makan je.

Kejap-kejap pergi dapur.
Cari makanan. Hehe.

Hari ni je dah 3 kali makan.
Nasib baik la ada penyelamat.

Lepas makan telan lecithin utk hindar lemak baru dari menempel.

Makan omega guard juga lepas makan kali ke 2 sbb tak nak lemak lama terus melekat.

Malam makan herblax.
Esok pagi selamat la apa yang di makan hari ni :)

Tu yang kurus sentiasa tu..hehe
Nak macam ni tak.
Boleh makan dengan gembira tanpa risau berat badan meningkat.

Meh pm meh

Huda 0176334570
Fb : huda alif
Instagram : hudalif
Blog : hudakassim.blogspot.com

Testimoni set gemuk

Testimoni set gemuk untuk yang ingin kurus

Set gemuk maksud saya adalah untuk orang gemuk yang ingin kurus. Selalunya kalau dah gemuk mesti susah kan badan nak turun

Dengan lemak tepu, dengan lemak yang baru masuk lagi. Cara saya mudah. Kalau nak elakkan lemak baru menempel ambil lecithin

Beza lecithin & omega guard

1. Lecithin

Mengemulasi lemak. Atau bahasa mudahnya memecah lemak yang baru dari menempel ke saluran darah. Lecithin bantu uraikan lemak ni menjadi butiran kecil dan senang di buang. Maka siapa yang cepat-cepat makan lecithin lepas makan akan mengelakkan lemak baru dari melekat ke dinding arteri. So tak jadi la nak gemuk. Paham ke paham?

2. Omega guard

Fungsinya terlalu banyak. Tapi untuk kurus ia membantu memecah dan membakar lemak tepu. Lemak tepu adalah lemak yang dah lama ada dalam badan kita. Lemak ni boleh kita lihat di perut, lengan, peha. Dan adakalanya lemak tu sampai terbonjol keluar.

Pengalaman saya. Untuk mudahkan proses pembuangan dan pembakaran lepas makan saya telan 3 biji lecithin terus. Sejam kemudian saya telan omega guard 3 biji.

Nampak tak? Saya tak bagi peluang lemak baru menempel dan terus nyah lemak lama yang menempel.
Nak lagi power add on la herblax atau alfalfa.

Herblax dan alfalfa adalah ejen pembuangan. Lepas lemak dah pecah dia akan bawak lemak-lemak ni ke usus dan di buang pada keesokan harinya.

Kesan nya

1. Lebih slim
2. Perut kosong dan tak buncit
3. Badan dapat menyerap nutrien dengan lebih mudah. Sebab segala toksin dan kekotoran di dalam usus telah di singkirkan

Dan macam-macam lagi lah. Bagi yang tak berkemampuan. Saya cadangkan omega + lecithin + herblax untuk permulaan.

Kalau ada bajet lebih boleh tambah protein esp dan cinch. Yang ini lagi power. Di reshape body. Kalau time gemuk pakai baju size xxxl. Jangan terkejut selepas 5 bulan boleh pakai baju saiz s.

Okeh sampai sini je saya share.
Sebarang pertanyaan boleh whasap saya untuk respon yang cepat.

Huda 0176334570
Fb : huda alif
Instagram : hudalif
Blog : hudakassim.blogspot.com

Garam bukit : elak cas negatif

(Mandi garam bukit elak aura negatif)

Saya nak share amalan saya setiap hari. Lepas balik kerja biasa nya saya akan mandi garam bukit.

Saya dapat tips ni masa saya join IMKK dr.azizan. Dia cakap garam bukit boleh neutralize kan badan kita. Yela selalu kita pergi kerja kekadang orang tak suka, kena marah, atau kita sendiri yang suka mengumpat.

Nanti balik rumah dah penat. Mula la nak marah, nak cari gaduh. Tu semua sebab aura negatif dah di serap dalam badan.

Cuba tengok muka anda? Ada seri tak? Ke garang dan kusam. Tengok anak-anak pun asyik nak marah. Tu aura negatif banyak la tu.

Bila mandi garam bukit ni saya rasa segar. Bak kata master ira. Ibarat memanjakan diri. Betul.. Rasa best macam pergi spa. Kalau ada tab mandi memang berendam dah.

So sapa rasa badan dia terlalu banyak cas negatif. Saya cadang cuba lah mandi dengan garam bukit. Anda akan lebih tenang dan positif.. Kalau tak tau nak beli kat mana saya boleh syorkan. :)

Sekian, nanti saya cerita lagi yang best-best.. Adios

Friday, October 10, 2014

Kenali produk shaklee : vit e complex

~ Kenali vitamin shaklee ~

Vitamin E

#  Vitamin penting untuk kecantikan kulit

#    Bertindak sebagai anti penuaan dan anti oksida, menyerikan wajah yang kusam.

#    Melindungi dan mencegah kerosakan sel, menghaluskan dan mencerahkan kulit

#    Membantu penyerapan oksigen dengan lebih baik.

#    Mempercepatkan proses pemulihan kulit, bagus untuk mereka yang mengalami kulit yang kering

#    Berupaya mengawal kandungan minyak dalam kulit

#   Berupaya mengurangkan kesan jeragat yang ada pada kulit, menghilangkan parut-parut, mengecilkan pori-pori muka

#    Awet muda

#price rm149
(Nak harga kasih sayang pm sy okeh :) )

Huda 0176334570

Sunday, September 28, 2014

Peringatan bersama ( sebarkan)

8 jenis makanan yg paling baik mencegah penyakit
..الرمان delima
..الروب yogurt
..الثوم bawang putih
..البصلbawang bes ar
..الشاي الأخضرteh hijau
..الشوفان oat
..القرع labu
..البروكليbrokoli
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
ثلاثة أشياء تمرض الجسم :
Tiga perkara membawa penyakit
1) الكلام الكثير .banyak bercakap
2) النوم الكثير .banyak tidur
3) الأكل الكثير .banyak makan
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وأربعة أشياء تهدم البدن :
Empat perkara merosakkan badan
1) الهم .dukacita
2) الحزن .sedih
3) الجوع .kebulur
4) السهر .tak tidur mlm
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وأربعة تزيد في ماء الوجه وبهجته :
Empat perkara menambah seri wajah
1) التقوى .taqwa
2) الوفاء .jujur
3) الكرم .pemurah
4) المروءة .jaga kehormatan
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وأربعة تجلب الرزق :
Empat perkara menarik rezeki
1) قيام الليل .qiamulail
2) كثرة الاستغفار بالأسحار.byk istighfar waktu 2/3mlm
3) تعاهد الصدقة .biasa bersedeqah
4) الذكر أول النهار وآخره.berzikr waktu awal pagi dan petang
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
وأربعة تمنع الرزق empat perkara menjauhkan rezeki
1) tidur waktu pagi
2) Sedikit bersolat
3) Malas 
Kalau anda kagum dgn kalimah2 ini jgn kedekut untuk sebarkan kpd kawan2mu dan org yg anda kasihi

Nutriferon - selsema dan batuk hilang dalam 1 hari

Salam semua.

Saya nak share cerita sikit. Ia mengenai nutriferon. Nutriferon ni serbuk yang sangat berkesan. Tengok sahaja lah tajuk tu. Dalam 1 hari selsema dan batuk telah hilang dan berkurang.

Cerita dia macam ni. Sy balik kg minggu lepas. Mak cik saya, mak jai ada anak kecil. Aqil namanya. Mak jai cakap aqil dah lama batuk dan selsema. Tak baik-baik. Aqil baru 5 bulan. Sebelum ni aqil memang sangat bam-bam hasil dari sepenuhnya menyusu badan.

Start demam tu terus susut badan aqil. So bila mak jai tanya saya ada jual tak ubat untuk aqil. memandangkan aqil masih bayi maka saya cadangkan mak jai try dulu nutriferon yang memang dah ready ada dekat rumah mak saya. Itu baki time saya cirit-birit raya hari tu...hehe.

Thanks god dalam beg sy ada 1 sachet. Dan dalam almari emak pun ada banyak. Saya bagi mak jai 2 sachet. Suruh try dulu. Saya suruh mak jai calit kan sikit nutriferon kat lidah aqil.

Alhamdullilah. Esok aqil terus ok. Cuma batuk ada la sikit-sikit. Mak jai pun mengakui keberkesanan nutriferon. Yela dari yang bukan-bukan baik try supplement. :)

Nampak nya gambar terbaru aqil saya tengok macam dah bam-bam semula. Syukur sangat sebab dapat membantu. Anyway kalau korang nak tau nutriferon ni rasa dia manis dan sedap. So kalau ada anak-anak yang demam. Susah nak makan ubat bagi je nutriferon ni mesti diaorang suka :)

Nah sy belanja gambar aqil dan nutriferon. Nutriferon memang terbaik!

Huda Alif Empire
0176334570

Saturday, September 27, 2014

Set ingin hamil

vitamin utk yg ingin hamil)

Sy dpt berita baik. Rakan sy berjaya hamil lepas amalkan set kesihatan premium ni.

Dia ambil vitalea + vit c + vit b.
Utk hormon yg tidak stabil ambil skali gla complex.
Tak lupa juga esp utk kesuburan.
Insyaallah. Usaha tangga kejayaan
:)

Huda Alif
0176334570

Thursday, September 25, 2014

Set kurus laris

Salam semua,

Saya nak share set diet laris. Memang yang terbaik berbanding yang lain. Set ni sangat saya cadangkan untuk

1. Bakal pengantin

2. Ibu menyusu (herblax boleh tukar alfalfa @ ostematrix)

3. Lelaki yang nak kurus

4. Wanita yang nak kurus

5. Remaja yang obes

Saya cadangkan cuba cinch, omega guard dan herblax. Kecuali ibu menyusu. Boleh tukar alfalfa atau ostematrix.

Ok ceritanya macam ni. Ada sorang kawan saya baru lepas bersalin. Masa mula-mula bersalin lepas pantang saya suruh dia cuba lecithin dan esp ( ambil juga set pantang shaklee).

Dah makan dalam 2-3bulan. Tapi kurang berkesan. Maka saya cadangkan untuk tambah cinch dan omega guard.

Alhamdullilah. Dalam masa seminggu lebih dah turun 2kg. Ini memang tak mustahil sebab dia dah detoks toksin sebelum ni. Detoks biasa dengan herblax atau alfalfa. Maka berat badan laju je turun.

Pengalaman saya ambil cinch dan omega berserta herblax dan esp. Sebulan sy turun 9kg. Tapi kene betul-betul jaga makan.

Yang best tu. Lepas dh turun 9kg. Memang tiada yoyo effect. Berat akan turun naik dalam 1-2 kg. Bila kita control makan berat akan turun semula. Memang sangat best.

Bukan macam sesetengah produk. Bila stop je terus naik mendadak. Sebab tu set ni sangat laris bulan ni. Ramai yang nak kurus.

Saya jamin anda tak kecewa. Sebab ramai kawan-kawan saya yang try dan dah repeat order pun. Kesannya cepat dan berkesan. No wonder lah walau apa pun khabar angin yang bertiup shaklee tetap teguh berdiri :)

Sebab memang berkesan. Tak mustahil orang datang dan datang lagi. Apa lagi? Jom lah cuba.
Dengan setiap pembelian set. Korang akan dapat free gift dari saya. Contact saya untuk lebih lanjut ye.

Huda Alif Empire
0176334570

Mealshake buy 3 free 1

Last call.

Mealshake buy 3 free 1.
Mealshake ni sgt bagus utk seisi keluarga

1. Sarapan mudah utk anak2 kalau nk pergi sekolah. Just cmpur dalam air milo cnthnya.

2. Beri anak fokus ketika belajar. Sbb ada nutrien secukupnya. Anak tak mengantuk dan segar

3. Anak kurang demam dan jatuh sakit. Sebab badan lebih immune. Dlm mealshake ada 19jenis vitamin yg sgt penting utk bdn

4. Tinggi serat. Anak tak sembelit. Anak berselera makan. Sesuai juga utk anak yg ada asma.

Ibu ayah pun boleh minum sekali. :)
Meh try

Huda Alif
0176334570

Wednesday, September 24, 2014

Perkara istimewa yang bakal anda peroleh jika konsum shaklee

Semua orang nak beli product yang paling bagus untuk diri kan. Tahu tak anda rugi tak try shaklee.

Dulu saya pun tak suka nak makan supplemen ni. Sebab rasa badan dah cukup nutrien. Tapi semua tu tipu. Mana mungkin kita dapat semua nutrien kalau setiap masa cuma makan nasi, sayur dan ayam atau ikan.


Hasil nya tengok saja

1. Kulit muka, tangan, kaki bersisik dan kering

2. Rambut gugur, rapuh, mudah putus, kering dan tidak bermaya

3. Gigi berdarah terutama sekali time memberus gigi

4. Bibir pucat sebab kurang darah, hb low

5. Mata sembab dan mudah letih. Mudah mengantuk. Stress dan tidak aktif

6. Tumit kaki kering dan merekah

7. Badan berbau, mulut berbau kesan daripada terlalu banyak toksin dalam badan


Dan macam-macam lagi yang sy rasa semua orang pernah alami. Kalau nak dapat kulit macam artis mesti lah tidak. Kita tak mampu nak ke spa pun :)


Maka, cara mudahnya. Amalkan supplement. Istimewanya anda akan dapat kesan seawal 2 minggu. Yup..kalau nak cantik dalam 2 minggu dah nampak kesan. Nak kurus pun boleh.



Keistimewaan yang bakal anda dapat jika konsum shaklee

* ia semulajadi, bebas bahan kimia. Maka anda tak perlu risau akan kesannya terhadap badan.

* ia juga bebas bahan pewarna. Mudah hadam dan sangat cepat memberi tindak balas. Lebih 50 tahun berpengalaman membantu individu di seluruh dunia memperbaiki masalah kesihatan mereka

* multipurpose. Vit e selalunya untuk kecantikan. Selain boleh di telan boleh juga di jadikan mask. Kalau anak kene chicken pox. Sapu pada kulit insyaallah tiada parut. Nampak? Multipurpose kan.

* anda akan dapat jimatkan duit anda. Sebab harganya sangat berpatutan dan tahan lama

* merawat masalah dari akar umbi. Bukan dari pangkal ke hujung. Means. Kalau makan produk untuk masalah jerawat. Akan di cadangkan dengan gla complex sebagai contoh. Gla complex berfungsi untuk menstabilkan hormon. Ada orang tumbuh jerawat kerana hormon tidak seimbang. Maka shaklee bantu dari dalam. Bukan sekadar sapu toner, krim siang dan malam di kulit :)

* produknya sentiasa berkesan. Banyak yang mengalami krisis penyembuhan yang takut dengan simptom yang hadir. Tapi itu lah simptom-simptom yg di keluarkan badan supaya kita lebih "aware" dengan masalah sendiri. Contohnya kes cyst. Kalau tak makan shaklee. Mungkin pesakit tidak tahu kehadiran cyst. Shaklee menjadi asbab untuk mengetahui penyakit tersebut. Sangat best kan?


Sebenarnya banyak lagi faedah yang akan anda dapat kalau makan shaklee ni. Nak cerita kang penat pulak nak baca. Nanti saya share lagi ye :) stay tuned.. Insyaallah


Sebarang pertanyaan boleh whasap /msg saya.

Huda Alif Empire
0176334570

Misi diet ibu breastfeed

(Tak sampai seminggu turun 1kg)

Sangat2 cinta kan cinch & omega guard. Sbb belum seminggu berat dah turun 1 kg.

Sy pesan dekat dia jgn over makan. Yang bagus akak ni senam aerobik sekali. Memang laju berat turun sebab dia praktik kan tiga cara dengan shaklee

1. Bakar
2. Bina
3. Buang.

Alhamdullilah. Sy pun happy. Misi diet makin berjaya. Tahniah! Teruskan usaha lagi.

Sapa nak kurus sama-sama.
Jomm. Kt share tips.

Huda Alif 0176334570

Diet bersama shaklee - 3

Salam guys,

Tengok jurnal diet ku entah kemana. Minta maaf semua. Tak update untuk hari berikut nya. Sebab lebih kurang sama je menunya.

Biasa memang saya ambil makanan berat sebelah pagi sebab time tu la sarapan dengan kawan-kawan. Tak boleh tidak. Wajib! Kang tak ikut ada yang sentap. Hehe.

Anyway. Selain set kurus saya juga tengah konsisten nak cantik kan kulit. Sebabnya saya admire betul dengan kulit master siti farhana @ nana macarona. So start dari minggu lepas sy konsisten dengan vivix + collagen. Hope dapat la kulit se anggun dan se cun nana macarona..

Mudah-mudahan tidak la saya hangat-hangat taik ayam ye. Doakan tau korang.

Anyway jom la try collagen powder shaklee. Tengah promotion ni. Dari 1hb September hingga 30 September. Jangan lepaskan peluang. Sebab harga lebih jimat dari biasa. Beli 6 percuma 1 tau.

Saya baru try konsisten beberap hari ni pun dah teruja sangat. Muka yang kerap berpeluh pun dah makin kurang. Senang cakap collagen ni bantu mengecilkan liang roma.

Bukan setakat itu sahaja. Ia juga menganjalkan mana yang dah londeh. Hehe. Agak 18sx kat situ :).
Yang bawah 18 tahun sila buat-buat tak paham.

Collagen powder ni di buat dari sisik ikan. So akan ada bau ikan sikit la. Tapi jangan bimbang, tak memudaratkan pun. Malah makin buat kulit kita cantik dan awet muda. Lebih mudah dan pantas. Sapa yang tak sabar nak kulit cantik sila lah ambil collagen + vivix :D

Huda Alif Empire
0176334570

Wednesday, September 17, 2014

Diet bersama shaklee - 2

Day 3

Kul 11 pagi - nasi putih + telur goreng + kobis bunga tumis

Omega guard 3biji

Air masak 2 liter

Kul 3 ptg - jumpe kawan. Kami makan kfc! Erkkk

2 ketul ayam share dgn asben, cheese wedges + milo ais

Sblm tidur ostemTrix 4 biji

So far makanan sy tak control sangat. As long as kalori nya sy kira. :)

Hari ke tiga xambil cinch dan esp.

Tapi perut dh rasa flat. Dan berat turun mantain. Xde la bertambah kan :)

Day 4

Pagi sarapan - nasi suku + nuget bakar + kentang bakar. Share dgn asben

Omega 3 biji

Air 1 liter

10pagi - follow kawan pergi sarapan 3 keping lempeng sardin + milo

2 pm - cinch + esp

Air 1 liter

Ptg 5.30

Mi maggi kosong brand cintan + kuah spagetti kimbal

Lecithin 3biji

Sebelum tidur ostematrix 4 biji.

Diet tak semestinya seketat2nya kan :) sy diet cara sy. Mcm mana dengan anda..

Seronok berdiet dgn shaklee. Sbb xsemestinya kite kene berlapar. Asalkan anda ambil air yg cukup dan supplement pembakar lemak, pendetoks dan membina otot segala mudah :)

Saya pilih esp + cinch + omega + ostematrix.. Terbaik

Huda
0176334570

Monday, September 15, 2014

Diet bersama shaklee - 1

Assalamualaikum

Dah lama tak bersiaran dekat blog ni. Naik bersawang dah ni. Hehe. Start semalam saya dah mulakan inchloss program.

Sebab naik 2kg. Dari berat yg dah memang berat bertambah lagi berat

14/9 - 63kg before 61kg

So bertitik tolak dari situ. Saya mulakan journal diet ni. Ok jom tgk apa yang saya ambil sepanjang diet ni. Nak kata diet tak la diet sangat. Sebab kalau rasa nak makan saya makan je :D tak perlu nak berlapar. Tapi sila berpada-pada :)

Sebelum saya terlupa meh sy beritahu apa yang saya dah makan pada hari 1 & 2 cabaran diet ni

Day 1 - masih makan macam biasa.
Pagi - cinch + esp

Kul 9.30 am - lontong

Kul 12 tghari - jemputan kawen
( beriani + ayam + daging + acar + bubur jagung + air oren) ambil semua lauk tapi sikit2

Minum air 1 liter

Ptg cinch + esp

Malam lapar pulak. Sebab first day memang mencabar. - telur rebus dari kenduri kawen dan air masak.

Kuat makan kan? Hahaha

Day 2 - cinch + esp + collagen

Nak kurus nak cantik maka campurkan segala2 nya utk kebahagian :D

10am - mee rebus + teh o

1.30pm - biskut oat 6 keping size kecik2

5 pm - getuk ubi + pisang (kerna terpaksa ku relakan - kawan beli suh makan..huhu)

6pm - tomyam sayur + omega guard (tlg flushh...dh over makan ni) :"( cmno nk kurus..hehe

Sebelum tidur malam ni - ostematrix 4 biji - utk lawas dan segar kan badan yang letih. Sebab lately selalu tinggal vitamin cantik.

Sbb tgh ttc (cubaan mengandung) so tak boleh nak ambil herblax macam selalu :)

Doakan saya cepat mengandung dan selim melim ye. Sayang korang!!

Yang nk kurus :)

Huda 0176334570

Thursday, July 31, 2014

Sembelit dan shaklee

Duit raya banyak lagi! Sapa nk duit raya :) meh la. Amik set penghadaman ni.. Bagus utk time raya ni. Dh makan macam2 kan..hehe.

Set penghadaman dan shaklee memang terbaik wooo..

10 terawal je. Meh pm..

Huda Alif 0176334570

Sunday, July 20, 2014

Performance drink

Minuman elektrolit yg hebat

6 bottle je tgl :)

Apa kelebihan performance drink ni, sampai org pakat borong sampai habis 1 malaysia?

Kelebihan Performance Drink Shaklee:

1.Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air.

2. Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.

3. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

4.  Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina

5.  Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan.

Menarik?
Huda Alif 0176334570

Monday, July 7, 2014

Menu sahur mudah dan lengkap

Puasa dh masuk minggu ke 2. Serius dh xboleh nk makan sgt time sahur.

Tapi takut badan xbertenaga smpai waktu buka. Sy minum 3 supplement ni je.

Esp + mealshake - protein yg mengenyangkan dan mampu bertahan hingga ke petang

Performance drink - air isotonik yg kurg kan rasa haus dan kekeringan

Alhamdullilah. Xrisau dh badan letih dan haus. :) thanks shaklee

Huda Alif 0176334570

Sunday, July 6, 2014

TESTIMONI SET SENDI SHAKLEE

TESTIMONI SET SENDI 

Ada yang tak percaya tentang kebaikan Set Sendi Shaklee? 
Jom follow saya kita scroll down testimoni k ..

best nya.. semua telah berjaya menjadi lebih sihat dan bertenaga. 
Tiada lagi masalah sakit lutut dan sendi :)

Sebelum tu, mari buat sedikit revision tentang set sendi shaklee. 
Ia terbahagi kepada 3 vitamin dan ia berfungsi dengan baik apabila bersama-sama. 
Sebab tu kene ambil ketiga-tiga bila ingin cepat sembuh. 

Ringkasan nya seperti gambar di bawah ye. 






TESTIMONI 1




TESTIMONI 2



TESTIMONI 3




TESTIMONI 4




TESTIMONI 5






Alhamdullilah. Seronok kan tengok orang berjaya sembuh dengan Shaklee. Moh ler try kawan-kawan. 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini



SET SENDI SHAKLEE

Set Sendi Shaklee Sesuai Untuk Terawih !


Telah masuk hari ke 8 berpuasa. Macam mana dengan mak ayah anda. Ada tak mereka mengadu susah nak sujud. Yela mak ayah kan selalu pergi terawih. Paling sikit pun 8 rakaat, Itu pun sendi dan lutut dan sakit. Dah rasa bengkak. Macammana nak menjayakan karnival beribadah dengan bersungguh-sungguh. 

Anda sedar tak apa yang berlaku kepada mak dan ayah anda? Sendi mereka semakin tidak sihat. 
Mungkin mereka ada mengadu simptom-simptom ini kepada anda. Cuma anda je buat endah tak endah kan? Atau anda dah lupa. Mari saya ingat kan apa dia simptom tersebut. 

1. Mak ayah mengadu kaki terasa tegang
2. Selalu sangat lenguh padahal tiada buat kerja yang berat
3. Kaki rasa bengkak, terutama sekali di buku lali dan lutut. Nak solat pun susah
4. Sakit dekat lutut dan kaki
5. Berkeriuk dan bunyi bising. Bunyi seperti tulang patah pun ada.. 

Kadang-kadang tu adik anda yang montel pun susah nak jalan. Sebab dia obesiti. Tahu tak yang masalah sendi bukan terjadi kepada warga tua sahaja. Tapi juga kepada insan yang obesiti dan atlit. Kalau anda dapat belikan satu set untuk penyakit sendi ni lebih baik. Sebab seisi keluarga boleh makan. Apa dia set sendi tu? Ia di datangkan dengan 3 vitamin. Kenapa 3? kenapa tak ambil salah satu sahaja?

Sebab bila ambil tiga. Kesannya lebih maksimum dan ada harapan untuk sembuh sepenuhnya. Ia saling berkaitan antara satu sama lain. 

Vitamin 1 : Advance Joint Health Tablet


1. Membantu mengekalkan tulang rawan yang sihat
2. Menyokong keselesaan sendi dengan ekstrak Boswellia
3. Memelihara tisu penyambung yang sihat dengan Vitamin C, Zink, Tembaga dan Mangan

Vitamin 2 : Omega Guard 


1. Mengurangkan inflamasi 
2. Melambatkan degradasi tulan rawan
3. Bertindak sebagai pelincir dengan membantu untuk bergerak dengan lebih bebas apabila sendi-sendi bergesel antara satu sama lain
4. Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi dan mengurangkan gejala sakit di dalam sendi


Vitamin 3 : Ostematrix



1. Ostematrix adalah tablet yang membantu untuk mengekalkan sel tulang yang sihat
2. Ostematrix lebih daripada kalsium, ia membantu mengasimilasi kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
3. ia membantu untuk memadatkan tulang maka tulang menjadi lebih sihat
4. ia juga merangsang penyerapan kalsium 


Baguskan ketiga-tiga vitamin ni. Apakata beli untuk mak ayah dan adik yang obesiti. Atau untuk anda sendiri yang aktif. Kalau anda belikan set ini. Ibu Bapa anda boleh pergi terawih dan tanpa rungutan. Anda juga yang dapat pahala kan? Best tu gembira kan hati mak dan ayah. Besar pahala anda. Apa salahnya invest sikit duit untuk mak ayah. Tak kan anda je nak hensem dan cantik bergaya. Tapi mak ayah dengkot-dengkot. :)

so jangan tunggu lama-lama. Sebab ramai orang sakit sendi di Malaysia ni. Buktinya selalu tiada stok untuk set ni. Jom grab untuk mak ayah sempena ramadhan :)


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini












Saturday, July 5, 2014

Persamaan carotomax dan makanan lain


Secara umumnya Carotomax boleh membantu:

~kesihatan retina mata - mengurangkan rabun. Jika diamalkan secara konsisten, rabun akan terus pulih! Insyallah

~ kesihatan tulang & kesihatan tisu kulit --> sebab tu jeragat Che Lin makin hilang! 2 in 1 lah :)

~  pembentukan sel darah putih & sel darah merah

~  pembentukan membran mukus

~   mengekalkan sistem imunisasi badan yg sihat!
Kehadiran Vitamin A dapat membantu kesihatan tisu kulit & pembentukan membran mukus badan (kedua-duanya merupakan lapisan awal pertahanan badan daripada jangkitan penyakit) & juga pembentukan sel darah putih atas tujuan yg sama.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini

Supplement untuk kesihatan mata

Carotomax bantu mata lebih sihat
"Mata mak cik ok dah lepas makan alfalfa dgn carotomax, mak cik boleh bc al quran dan naik motor malam"
Alhamdullilah. Carotomax supplement utk mata dr Shaklee dh beri sinar baru dlm hidup org lain.
Sapa xnak pakai cermin mata or bosan dh pakai cermin mata should try. Mana tau lepas ni rezeki anda pulak..terang mata macam mak cik ni.heee
Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini


KURUS DAN RESHAPE DENGAN CINCH SHAKE SHAKLEE

Keistimewaan Cinch Shake Shaklee



  1. Soya Bukan GMO - soya yang tidak di ubah genetik nya
  2. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  3. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  4. Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  5. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6gram dalam setiap sajian 
  6. Terdapat 24gram protin dalam setiap sajian
  7. Diperkaya dengan leucine untuk memelihara otot
  8. Mengandungi  Cinch pro iaitu campuran protin eksklusif di perkaya dengan asid amino leusina 
  9. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis

Pengambilan yang konsisten bersama ESP boleh menurunkan berat badan 2-5kg sebulan. Yang pasti mestilah dengan senaman dan pemakanan yang kurang berlemak dan berminyak. Ia di datangkan dengan 3 perisa yang sangat enak untuk di nikmati. Enak di nikmati sejuk dan suhu biasa. 

Kegemaran saya cinch latte. Sebab rasanya yang seolah-olah coffee dan bau nya yang harum. Saya sendiri berjaya menurunkan berat badan sehingga 10 kg setakat ini.  Tentulah saya ingin anda pun merasai apa yang saya rasa. Sangat seronok bila dapat kembali berat badan ketika zaman belajar. Yang paling best baju saya yang size S ketika zaman belajar pun saya kembali muat. Memang terbaik. 

Makanya saya melihat protin adalah sangat penting untuk pengurusan badan.  Ia membantu meningkatkan metabolisma badan , mengawal nafsu makan dan menjaga otot supaya bebas lemak. So, kalau kurus, badan cantik dan tidaklah mengeleber.  Lagipun protein boleh membakar kalori sebanyak 35%. 


 Inilah testimoni diri saya sendiri. Gambar sebelum tu adalah setahun selepas saya kahwin. Memang naik mendadak. Alhamdullilah lepas 2 bulan saya mengamalkan cinch, esp, lecithin dan herblax. Secara konsisten dan jaga pemakanan. Saya dapat kembali berat badan idaman. Baju size S kembali boleh di sarung. Terbaik kan. 

Kalau saya boleh anda pun boleh. 

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini

BERAT TURUN DENGAN KONSISTEN DENGAN 3 STEP DIET SHAKLEE

3 STEP DIET SHAKLEE

Adalah menjadi kebiasaan masyarakat kita baik lelaki mahupun perempuan memang mengidamkan berat badan yang ideal. Ingin terlihat kemas dan teratur badan yang kurus adalah asetnya. Kalau suatu masa dulu tergolong dalam golongan obesiti tetapi terlihat kurus kemudiannya pasti akan menjadi bualan mulut orang. Mereka pun nak kurus sama. Tapi diet yang betul perlu supaya berat tidak turun secara mendadak. Penurunan berat badan secara mendadak boleh menyebabkan masalah yang serius seperti kemurungan, psikosis dan halusinasi, risiko tekanan darah tinggi, sakit jantung dan sakit kepala. 


Untuk tidak tersalah mengambil produk yang berbahaya anda boleh cuba Vitamin dari Shaklee. Ia membantu anda untuk mengurangkan berat badan secara sihat. Tapi ambil supplement sahaja tidak cukup, anda perlukan disiplin dan pemakanan yang sihat. Minum air 1 liter bagi setiap 25kg berat badan anda. Air membantu untuk membakar lemak dan menyerap vitamin dengan lebih berkesan. 

3 pelan diet dengan Shaklee

1. Detox

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus di bersih kan baru lah nutrient boleh menyerap pada tahap optimum. Dulu saya pun macam tu berat badan tak turun-turun walaupun dah makan macam-macam ubat kurus. Dari yang mahal hingga yang murah. Rupanya badan tak detoks, toksin terlalu banyak. Sebab tu berat badan tak nak turun. Bila toksin dah di buang baru lah laju berat badan saya turun. Penting tau proses detoks ni. 

Untuk detoks vitamin yang sesuai adalah Herblax dan Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Alfalfa di datangkan dengan 330 biji bagi size S dan 700 biji bagi size L. Memang tahan lama. Harga pun berpatutan. Herblax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Biasa nya di ambil sebelum tidur 3-4 biji sekali makan. Tetapi tidak kerap, dalam 2-3 kali sahaja seminggu. Tetapi Herblax tidak di galakkan di ambil oleh ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak


2. Memecahkan Lemak

Proses memecahkan lemak boleh di lakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard. Lecithin di namakan "pengemulasi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya, ia menyebabkan lemak terapung di dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran. Lecithin tidak boleh di hasilkan oleh badan tetapi ia amat penting untuk badan. 

Pada saya Omega Guard lebih berkesan pada badan saya. Ia membuatkan saya lebih selesa dan kekerapan pembuangan angin berlaku setiap kali saya makan Omega guard. Badan terasa ringan dan penghadaman pun lebih lancar. 


3. Membina Otot dengan Protin

Protin sangat di perlukan untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, perkembangan otot, mengawal nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protin dapat membakar kalori sebanyak 35%. 

Kenapa perlu mengambil protin? Untuk menguraikan lemak daripada badan, otot di perlukan untuk mengantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Pastikan protin terkandung dalam setiap makanan jika kita sedang berdiet.  Contoh makanan yang kaya protin adalah kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu, kekacang dan tauhu

Untuk protin terbaik, saya cadangkan cinch shaklee Shaklee dan Energizing Soy Protein. Cinch Shake membantu tubuh kurus dengan lebih berkesan. Ibu yang menyusu tidak di galakkan mengambil Cinch Shake, tetapi ada segelintir ibu yang anaknya mampu menerima kehadiran cinch tanpa menurunkan berat badan mereka. Atau pun ibu boleh gantikan dengan Esp bagi membantu ibu langsing ketika menyusu kan bayi.


Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di :
Nurhuda Kassim
Sms/whatsapp : 0176334570
Fb : https://www.facebook.com/huda.kassim sila add untuk info terkini

Friday, July 4, 2014

DISCLAIMER


Penafian: Segala testimoni/ penulisan tentang produk yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Shaklee Distributor Di Kawasan Anda

Now Everyone Can Grab Shaklee!

Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Malaysia. Saya adalah salah sorang dari Group Jutawan yang di pelopori oleh Master Cery. Saya juga punyai pengedar Shaklee di bawah saya yang mungkin berdekatan dengan tempat anda tinggal :). Saya dan mereka boleh hantar ke rumah anda vitamin yang ingin di beli. Sama ada cash on delivery @ by hand dan delivery melalui perkhidmatan ekspress ke seluruh Malaysia.

Konsultasi akan di berikan seumur hidup selagi anda beli barang dengan saya. Segala tips eksklusif akan saya berikan kepada anda.



Jom scroll down untuk tahu di mana ada pengedar Shaklee saya di sekeliling anda

1. Saya
Nurhuda Binti Kassim @ fb saya di https://www.facebook.com/huda.kassim
HP : 0176334570
COD AREA : Kluang, Simpang Renggan, Batu Pahat

2. Nurazalina Aziz @ fb https://www.facebook.com/auxs.nia?fref=ts
HP : 0196122600
COD AREA :  Peserai, Batu pahat dan sekitar nya, Gelang patah, johor

3. Layha Masrom @ fb https://www.facebook.com/layha87?fref=ts
HP : 0137850745
COD AREA : Semerah, Parit Bisu, Batu Pahat dan sekitarnya

4. Suriani md Yatim @ fb https://www.facebook.com/surianie.mdyatim?fref=ts
HP : 0107093579
COD AREA : Masai, Pasir Gudang, Felda Lok Heng dan sekitar nya

5. Salmizah Chopri @ fb https://www.facebook.com/izah.salmizah?fref=ts
HP : 0127150316
COD AREA :  parit sulong, Seri sulong, batu pahat dan sekitarnya

6. Sahvela Kasah @ fb https://www.facebook.com/bella.bell.54?fref=ts
HP : 013 7782875 @ 0177438874
COD AREA : parit no 5, parit yusof, muar dan sekitarnya

7. Alyz @ fb https://www.facebook.com/alyz.eppes?fref=ts
HP : 017 7000464
COD AREA : peserai, batu pahat, selangor

Saya akan update senarai pengedar saya dari semasa ke semasa. Selamat membeli :)


ORDER VITAMIN

CARA PEMBAYARAN

Terima kasih kerana berminat untuk membeli vitamin Shaklee dengan Vitamin Terbaik.
Anda boleh follow step by step di bawah untuk proses pembelian

  1. Emailkan pembelian ke nurhudakassim@gmail.com atau call/sms/whatsapp ke nombor  017-6334570.  Nyatakan nama produk dan kuantiti yang ingin di beli. Jumlah harga dan konsultasi akan di berikan. 
  2. Setelah mendapat harga yang sepatutnya, anda boleh membuat pembayaran ke akaun Maybank 151043907142 (Nurhuda Binti Kassim) atau ke akaun CIMB 7609335914  (Nurhuda Binti Kassim)
  3. Kemudian email/sms/whatsapp kan bukti pembayaran. Sertakan butiran seperti berikut : Nama penuh, Alamat penghantaran, No telefon dan produk yang di beli
  4. Penghantaran vitamin akan di proses selepas bukti pembayaran di perolehi
  5. Penghantaran pos akan di buat menggunakan poslaju, gdex atau citylink
  6. Pihak Vitamin Terbaik akan email/sms/whatsapp kan nombor tracking sebagai rujukan
  7. Kebiasaannya barang akan sampai ke tangan pembeli dalam masa 1 hingga 3 hari bekerja. 

Jom Daftar Ahli!

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee





Assalamualaikum, 
Selamat datang ke blog saya hudakassim.blogspot.com
Saya amat berbesar hati dan mengalu-alukan kedatangan anda ke blog saya dan berminat untuk menjadi sebahagian dari komuniti Shaklee. Apa untungnya anda join Shaklee adalah selain untuk makan sendiri anda juga boleh menjana income bersama Shaklee. Anda boleh decide untuk jadikan Shaklee part time or full time hasil pendapatan anda. Dengan Shaklee, anda adalah BOS kepada diri sendiri. 

Alhamdullilah dengan Shaklee, saya dapat menjana pendapatan sampingan lebih dari gaji hakiki saya. Menarik kan? Saya masih bekerja, dan hanya menjalankan Shaklee secara partime. Sebab segalanya online dan di hujung jari. Sangat mudah :D


MACAM MANA NAK DAFTAR JADI AHLI SHAKLEE?

Soalan yang bijak. Anda boleh mendaftar menjadi ahli dan pengedar Shaklee dengan bayaran sebanyak RM65 dan bayaran pos RM10 untuk semenanjung dan RM20 untuk Sabah dan Sarawak, atau membuat pembelian sebanyak 200 uv dalam lingkungan RM680 untuk mendapatkan keahlian PERCUMA. Apa yang perlu anda buat cuma perlu whasap/we chat/msg atau call saya di 0176334570 HUDA. Atau boleh msg sy di facebook saya yang sentiasa saya on tu. Atau boleh juga emailkan sebarang kemusykilan ke nurhudakassim@gmail.com


APA KELEBIHAN MENJADI AHLI?
  1. Boleh membeli produk dengan harga ahli dan mengumpul point dalam bentuk uv, uv ni akan di kira utk pembayaran bonus bulanan. Maksimum uv utk layak dapat bonus adalah 150 uv
  2. Ada support group untuk coaching anda setiap masa. Sama ada coaching online atau offline
  3. Dapat mengubah hidup anda yang sederhana ke mewah. Dengan usaha yang bersungguh-sungguh

So tunggu apalagi? Jangan bertangguh, hanya kita yang boleh mengubah nasib diri, keluarga dan masyarakat, insyaallah.



Berminat? Boleh hubungi saya di 
HP : 017-6334570
EMAIL : nurhudakassiim@gmail.com

cepat-cepat.. cepat daftar cepat dapat side income best.. 




Siapa Saya?

Saya dan Shaklee


Assalamualaikum, saya Nurhuda binti Kassim berusia 27 tahun pada tahun 2014, saya mula mengenali Shaklee pada June 2012. Saya mengenali Shaklee secara kebetulan. Saya jenis yang malas untuk bersolek dan menjaga muka. Kadang-kadang tu saya keluar rumah tanpa bersolek dan memakai bedak. Tapi muka makin kusam dan parut jerawat makin timbul. Maka, saya decide untuk cari vitamin yang boleh membantu saya menjaga luar dan dalam. 

Saya tahu yang vitamin C amat bagus untuk kulit. Maka saya mencari siapa-siapa yang jual vitamin C. Saya bertemu dengan Zinnia. Sekarang Zinnia pun pengedar Shaklee. Saya sentiasa follow vitamin yang beliau jual. Saya beli sekali je. Zinnia jual dalam pek trial. 60 biji kalau tak silap. Suatu hari Zinnia mendedahkan yang vitamin yang dia jual tak berapa bagus. Sebab dia pun tak tau asal usul vitamin tu. Dia start jual shaklee. Maka saya pun terus mencuba Shaklee. Buat pengetahuan semua vitamin yang sebelumnya saya beli saling tak tumpah macam vitamin shaklee edisi loose pack. Di packing semula tapi dengan harga yang sangat mahal. 

Rupa-rupanya ia memang vitamin Shaklee. Zinnnia dan saya tertipu! Pembekal menggunakan produk Shaklee untuk mengaut keuntungan. Sejak daripada itu saya menjadi pengguna tegar Shaklee. Memang berkesan. Kulit saya tak kusam lagi. Alhamdullilah. Ketara kan. Kulit makin putih dan bersih tanpa memakai make up. Saya suka sgt.. sejak saya makan Shaklee memang saya jarang pakai bedak sekalipun :)


Selain itu saya juga berjaya menguruskan badan saya dengan Shaklee. Bayangkan badan naik dengan banyak selepas berkahwin. Alhamdullilah. Shaklee memang terbaik. 


Maka bermulalah fasa hidup saya dengan Shaklee. Saya start join Shaklee pada March 2013. Alhamdullilah. Kebaikan Shaklee saya sebarkan ke seluruh keluarga dan rakan-rakan. Shaklee memang sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan semulajadi. Orang kata perkara yang baik tak elok di rahsiakan. Saya ingin semua orang Malaysia sihat dan di beri kesihatan yang baik. Saya mula aktif dan pada bulan ke 4 saya join Shaklee saya berjaya naik ke rank pertama iaitu SUPERVISOR. Dan saya tak berhenti di situ. 

Saya terus membantu anak didik Shaklee saya untuk ke fasa yang lebih tinggi. Saya mementingkan servis pembelian semasa sebelum dan selepas. Saya juga cuba untuk memberikan maklumat yang tepat dan sebanyak mungkin kepada para pelanggan saya. Yang penting para customer semua happy. Alhamdullilah. Rezeki tak pernah putus. Saya layak CAR BONUS, naik rank SR SUPERVISOR dan kini di rank COORDINATOR. 

Walaupun masih belum merasa bonus 5 angka. Saya amat berpuashati dengan bonus 4 angka. Insyaallah saya akan capai bonus 5 angka dalam masa terdekat. Amin.. Jom sapa nak follow saya jadi ahli Shaklee dan merasai bonus 4 angka setiap bulan. :). Yang penting anda ingin berubah dan bersungguh-sungguh untuk mencapai impian. 3, 4, 5, angka bonus bukan mustahil! ramai yang dah berjaya menjana bonus yang banyak. 

kalau anda kaki facebook, kaki online, mmg ini lah perniagaan yang sesuai dengan anda. Senang dan mudah lah.. hehe. Saya dulu pun kaki facebook juga. So daripada sembang kencang dekat fb baik lah kite berbisness kan :)

Saya tak paksa. Nak seribu daya tak nak seribu dalih. Selagi kita tak cuba. Kita tak tahu kemampuan diri sendiri. Sekiranya ada sebarang pertanyaan dan kemusykilan boleh hubungi saya di :

nurhudakassim@gmail.com atau 0176334570

jangan lupa juga klik >>> facebook saya untuk mendapatkan info terkini. 

set kurus shaklee di bulan ramadhan

Assalamualaikum,

salam jumaat :) dah baca surah al kahf.. bagus di baca hari jumaat ni supaya elakkan fitnah dajal.. so.. ada sapa2 yang bercita-cita nak slim time raya?
kot la nak pakai kebaya size S.. hehe

Produk cadangan saya. Cinch + esp. Sapa yang ada gastrik pun boleh minum.
Sebab ia protein, ia menjaga usus dan mengenyangkan. Sapa consume set ni mmg raya kang selim melim.. kulit pun gebus. yang syok tu of course la inchloss.  Baju dari size L bole ke S..

Rugi tak try. Stok terhad. :) Moh ler kite selim di hari raya
Huda Alif 0176334570


Wednesday, July 2, 2014

Gastrik sejak umur 10 tahun

Gastrik sejak umur 10 tahun.
Alhamdullilah after consume set ramadhan esp + performance + mealshake..

Semakin pulih dr gastrik. Apa kata anda? Xnak try lagi?
Anda rugi. Sbb org lain dh pun baik dr gastrik dan selamat menjalani ibadah puasa dgn tenang ;)

Nak?
Huda Alif 0176334570

Gastrik dan puasa

Ada simptom ni?

Anda mmg pengidap gastrik tanpa anda sedari ;)

Jgn risau. Anda boleh try energizing soy protein. 100% guarantee.. Xsalah try. Sy pun setahun yg lepas pengidap gastrik yg tegar. Lepas amal esp banyak benda mcm mihun, air teh, makanan pedas dan masam semua dh boleh makan.

Trust me. Anda xkan menyesal dengan mencuba.
Sbb mmg bagus utk gastrik. Say goodbye to gastrik ;)

Huda Alif 0176334570

Esp & puasa

Sebab apa minum esp + performance semasa sahur boleh turunkan berat badan?

Protein kacang soya adalah 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. Maka ia mengenyangkan.

Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia. Ia juga menyerap lemak.. Sebab tu la walau baru 4 hari puasa. Sy dh berjaya turun 2kg.. :)

Nak?
Huda Alif 0176334570

Thursday, June 26, 2014

Set terawih

Assalamualaikum,

Selamat tgahari. Hehe. Ramadhan di jangka 29hb kan. Dah ready ke nak pergi terawih. Lutut dah adjust baik? Hehe.. Jgn dok ketaq mcm dlm pic ni.

Mak ayah macam mana. Larat tak mereka join terawih. Kalau syg mak ayah. Nk bg mereka beribadat dengan tenang dan tanpa kesakitan.

Hadiahkan set joint health ni.
Set Joint Health Shaklee
1.  Advance Joint Health Shaklee
2.  Ostematrix (kalsium)
3.  Omega Guard (kurangkan kolestrol jahat dan stabilkan tekanan darah,
      kuatkan daya ingatan)

Kebaikan Set Joint Health Shaklee
1. Meningkatkan kesihatan sendi optimum
2. Memberi sokongan nutrisi pada kolagen dan komponen penting penghubung
     tisu lain yang memberi kekuatan dan struktur untuk sendi
3. Membantu mengekalkan tulang yang kuat.

Nak?
Huda Alif 0176334570

#warning jgn salah kan saya kalau mak ayah boleh buat full terawih :D

Monday, June 23, 2014

Set sahur dan berbuka

Sahur.. Sahur...

Kemeriahan ramadhan semakin terasa. Apa nk masak utk sahur? Apa nak masak utk buka?

Hehe.. Klu xcukup rajin nak masak. Lagi2 yg bujang tu.. Try la set sahur ni. Kenyang dan tak haus smpai berbuka. Mmg energetic je. Betul xtipu. Hehe. Kalau org gastrik amat di sarankan ambil set sahur ni.

Sbb ia melindungi usus dan menjaga perut. Tiada serangan gastrik klu ambil set ni. Org ada masalah ulser perut pun di sarankan ambil.

Nak?
Pm sy Huda Alif
0176334570

Sunday, June 22, 2014

Teh pembakar lemak

Teh ini boleh bakar lemak degil!

Hehe..jgn xtau. Sapa ada lemak degil. Klu minum teh ni sure bermandi peluh.

Macam berlari ibaratnya. Segar! Kalau cmpur dengan performance drink lagi sedap. So kekal hidrat dan berpeluh.

Ambil time berbuka pun syok. Terbakar la segala lemak time buka tu. Kekal slim la..walau terlebih makan.. Gituuuu...

Love it!
Huda Alif & Alif Huda
0176334570

Friday, June 20, 2014

Susu mencurah ketika berpuasa

Buat si ibu yg risau kan susu kurang time puasa anda patut ambil esp + performance.

Di samping kurangkan hidrasi dan rasa lapar, trust me. Susu bakal mencurah2.

Tingkatkan aktiviti mengepam susu. Terutama pada waktu malam..

Supaya susu puan2 banyak dan ada rezeki utk si bayi :)

Huda Alif 0176334570
#happyfasting