Thursday, September 1, 2016

Vitamin dan pengalak susu untuk ibu menyusu

Kawan baik saya.

Setiap hari wajib ambil 3 vitamin ni.
Al maklum lah sy ep mom dan fully bf anak so kene sentiasa cukup vitamin ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„



Vitamin apa tu?

๐Ÿ˜vitalea - ni multivitamin, utk kecergasan, utk bantu badan dapat nutrien yang mencukupi memandangkan makanan yg kita makan seharian belum tentu cukup vitamin dan nutrisi. Bila makan ni susu jadi warna hijau heheh. Dan saya tau susu tu sgt berkhasiat utk si kecil

๐Ÿ˜vitamin c - bagus utk kulit yg kusam, sebagai agen perlindungan dari virus selsema, dan virus-virus lain kat luar sana. One of benteng pertahanan utk saya dan si kecil. Alhamdullilah si kecil sejak lahir baru demam sekali. Allahu ๐Ÿ™‚๐Ÿ™‚ syukran. Kulit menjadi lebih lembab, kulit tidak pucat dan wajah pun berseri-seri

๐Ÿ˜vitamin b - mengandungi asid folic. Bila di gabungkan dengan ketiga-tiga vitamin ia mengurangkan risiko anemia bagi anak dan ibu. Vitamin juga membuatkan saya tidak letih walau selalu berjaga malam ๐Ÿ™‚

Ibu menyusu๐Ÿ˜„
Saya fully suggested utk anda ambil tiga vitamin ni.
Insyallah bayi sihat sentiasa ibu pun jarang sakit dan demam ๐Ÿ˜†

Alhamdullilah

#pengamaltegar
#loveshaklee

1 comment: