Thursday, September 1, 2016

Vitamin dan pengalak susu untuk ibu menyusu

Kawan baik saya.

Setiap hari wajib ambil 3 vitamin ni.
Al maklum lah sy ep mom dan fully bf anak so kene sentiasa cukup vitamin πŸ˜„πŸ˜„



Vitamin apa tu?

😍vitalea - ni multivitamin, utk kecergasan, utk bantu badan dapat nutrien yang mencukupi memandangkan makanan yg kita makan seharian belum tentu cukup vitamin dan nutrisi. Bila makan ni susu jadi warna hijau heheh. Dan saya tau susu tu sgt berkhasiat utk si kecil

😍vitamin c - bagus utk kulit yg kusam, sebagai agen perlindungan dari virus selsema, dan virus-virus lain kat luar sana. One of benteng pertahanan utk saya dan si kecil. Alhamdullilah si kecil sejak lahir baru demam sekali. Allahu πŸ™‚πŸ™‚ syukran. Kulit menjadi lebih lembab, kulit tidak pucat dan wajah pun berseri-seri

😍vitamin b - mengandungi asid folic. Bila di gabungkan dengan ketiga-tiga vitamin ia mengurangkan risiko anemia bagi anak dan ibu. Vitamin juga membuatkan saya tidak letih walau selalu berjaga malam πŸ™‚

Ibu menyusuπŸ˜„
Saya fully suggested utk anda ambil tiga vitamin ni.
Insyallah bayi sihat sentiasa ibu pun jarang sakit dan demam πŸ˜†

Alhamdullilah

#pengamaltegar
#loveshaklee

1 comment: