Tuesday, April 18, 2017

Gucci Bamboo - Dexandra Review ( Best review)

Gucci Bamboo - Dexandra Review ( Best review)



Gucci Bamboo Harga Asal : RM340 EDP 75ml rujuk LAZADA


Ini adalah harga merujuk LAZADA. RM340 untuk sebotol perfume.. hehe. Kalau saya memang tak beli dan mesti nak cari alternatif lain. Terlalu mahal untuk saya. Tapi bagi yang cintakan perfume mesti takde hal kan :)  

Suka saya nak beritahu yang anda boleh cuba DEXANDRA perfume dengan hanya rm65. Kualiti? setara original. Cuba sekali mesti nak cuba berkali-kali

Apakah kategori Gucci Bamboo?

Ia tergolong dalam kategori lembut, manis dan elegant

Main accordnya terdiri dari bau 
  • white floral
  • citrus
  • woody
  • yellow floral
  • sweet





Gucci telah melancarkan wangian barunya iaitu Gucci Bamboo, semasa musim luruh 2015.  Ia di namakan sempena koleksi wangian yang sebelumnya. 

Wangian ini secara luaranya menunjukkan keyakinan dan kewanitaan. Ia diciptakan untuk wanita moden yang mempunyai karektar dan persoliti yang pelbagai. Wangian ini mengambarkan kesungguhan, keanggunan, dan kelembutan dalam yang sama. 

Adunanya ialah bauan bungaan dan kayuan. Permulaan baunya ialah bauan citrus berdasarkan tumbuhan Bergamot, kemudian di kemudi oleh bau yang exotic bungaan dari ylang ylang, casablanca, lily dan orange blossom. Manakala wangian asasnya adalah terdiri daripada gabungan sandalwood, tahitian, vanila dan amber

Duta bagi wangian ini ialah aktress Gal Gadot. Botol wangian ini dicipta dengan mengabungkan kehalusan perasaan yang di tonjolkan dalam garisan-garisan yang di tunjukan pada botol. Botol kaca ini di hias dengan bentuk berlian sangat sesuai dengan kelembutan warna merah jambu yang di gunakan.  Manakala tutupnya yang berwarna perang dan berbentuk buluh mengambarkan wangian ini. 

Wangian ini terdapat dalam isian 50ml dan 75ml EDP. Turut ada losyen badan, gel mandian dan deodorant. 

Rate wangian ini adalah 3.36/5, dengan undian sebanyak 836


Apakah komen pengguna tentang Gucci Bamboo?

  • Saya cuba bau tester Gucci Bamboo dalam bentuk EDT dan EDP.  Bila saya cuba bau buat pertama kali, Saya terus jatuh Cinta!! Ia adalah wangian yang sangat menawan. Ia sangat bersifat kewanitaan, segar dan bersih.  Ia berbau buahan dan bunga yang sangat sesuai dengan saya.  Ia tahan lama pada saya, dan tidak hilang walaupun selepas 1 jam setengah saya pakai. Saya akan masukkan Gucci Bamboo dalam senarai wangian kegemaran saya. Yeah!

  • Gucci Bamboo pada saya wangian yang sukar untuk saya tafsirkan. Walaupun dah  banyak kali cuba pada kulit dan kertas tester ia masih sukar di tafsirkan. Gucci Bamboo pada pandangan saya sangat segar, bersih dan berbau citrus. Ia berbau seperti seseorang yang baru keluar dari bilik mandi dan terus sembur sedikit wangian.  Tapi selepas saya memiliki wangian ini, saya sangat terkejut dengan kelembutannya. Macam ada bauan berkrim dari lily, sandalwood, dan vanila. Pasangan saya sangat sukakan Gucci Bamboo, dia sering memuji kakak saya yang memakai wangian ini. Maka, saya dapatkan satu untuk saya..

  • Bauan ini sangat berbeza pada saya.. Dalam bentuk yang sangat baik. Saya sukakan bau pathcouli, tetapi yang ini sangat berbeza dan mengeluarkan saya dari terikat dengan wangian kesukaan saya.  Ia wangian yang sangat menawan, ia sangat sempurna untuk penggunaan sepanjang hari. Saya ada temujanji dengan doktor saya dan dia memuji tentang wangian ini, dan dia berkata yang wangian ini sangat sesuai dengan saya. Saya sangat gembira kerana memilih Gucci Bamboo sebagai wangian baru saya



Di Parfum Houz kami menyediakan perfume Dexandra sebagai pilihan yang lebih murah dan menjimatkan. 

Boleh klik disini untuk belian direct ke web. 
http://parfumhouz.shoppy.my/m/
Atau whasap sy sahaja Huda 0176334570


Boleh rujuk gambar bawah ni untuk perbezaan kepekatan wangian






So memang tiada beza antara Dexandra dan original. Seronok tau. Duit jimat dan dapat bauan yang di ingini dengan harga hanya rm65 sebotol. 

Kepada pembaca kalau berminat bolehlah pm/whasap sy 

Huda 0176334570

Atau ke web terus dan order. Lepas order whasap untuk beritahu supaya saya tidak terlepas pandang

http://parfumhouz.shoppy.my/m/

Harga perfume : 
1 botol : RM65
2 botol : RM120 (Diskaun :) )
3 botol ke atas : 1 RM60

Beli perfume 2 free tester (random)
Jangan lupa anda dari blog saya. Sebab pembaca blog sahaja layak dapat free tester. :D

Cod area : Simpang Renggam
                   Kluang
                   Batu Pahat ( Jumaat dan Sabtu 
                   sahaja)

Pos : Seluruh Malaysia
Kos pos : RM8 - untuk 1-3 botol
                 RM11 - untuk 4- 6 botol


Kalau nak perfume lain pun ada. Rujuk gambar di bawah.


PERFUME WANITA





PERFUME LELAKI





Sekian, nanti saya review perfume lain ye.
Happy shopping. :)


Jom Layan Testimoni Gucci Bamboo











Sekian..

No comments:

Post a Comment