Thursday, April 20, 2017

Jo Malone - Peony and Blush Suede - Dexandra Review (Best Review Ever)

Jo Malone - Peony and Blush Suede - Dexandra  Review (Best Review Ever)


Peony & Blush Suede dari Jo Malone ialah wangian berbau bungaan untuk wanita. Ia telah di lancarkan pada 2013.  Orang yang bertanggungjawab mencipta bauan ini ialah Christine Nagel. Top noted nya terdiri daripada epal merah, middle notes nya terdiri dari bunga peony, jasmine, carnation dan rose. Base note nya suede

Wangian ini di berikan rating 4 daripada 5 dengan undian sebanyak 598 undian. 

Harga Jo Malone Peony & Black Suede ini di Malaysia ialah RM539.66  menurut LAZADA
Actually saya tak jumpa harga dalam bentuk EDP yang ada hanya EDC. Eu De Cologne ni pun harga dah beratus. Kalau wangian EDP nya mungkin lagi mahal. 



Apakah kategori Jo Malone - Peony & Blush Suede?

Ia tergolong dalam kategori fresh, baunya agak powdery. Permulaan wangian ini agak seperti bau lelaki, tapi lama kelamaan baunya yang sedap keluar. Saya boleh kategorikan wangian ini sebagai wangian unisex. Maksudnya jika lelaki nak pakai wangian ini juga agak sesuai 

Main Accord bagi wangian ini terdiri daripada 

  1. Floral
  2. Rose
  3. Fresh
  4. Fruity
  5. Leather


Apa komen pengguna tentang Jo Malone - Peony and Blush Suede?

  • Wangian ini sangat sempurna.  Saya enjoy mengunakannya. Saya setuju dengan beberapa pendapat yang mengatakan wangian ini sesuai untuk majlis perkahwinan.  Ia memberikan bau bunga Peony yang sangat jelas. Bagi saya bau epal merah kurang ketara di dalam wangian ini.  Wangian ini agak feminine iaitu bersifat kewanitaan, dan bau bunga yang kuat.  Wangian ini sesuai di pakai untuk hari-hari istimewa seperti pertemuaan pertama kali bersama pasangan, atau majlis-majlis tertentu yang menginginkan kita untuk tampak lebih cantik dan menyerlahkan kewanitaan 


  • Saya terlalu inginkan wangian ini, dan saya telah mendapatkan nya semasa percutian ke Chicago! Saya sememangnya menyukainya, baunya sangat menawan. Ia berbau bungaan, tetapi notes dari Suede memberikan sedikit kelainan yang memikat.  Ia bukan bunga yang bersifat keanak-anakan. Ia buat kita berasa lebih matang tetapi still kelihatan manis dan menawan 


  • Wangian pembukaan dengan bauan bunga rose, epal merah dan jasmine.  Bila bauannya semakin mengering ia menonjolkan baunya yang manis, wangian yang sangat cantik keluar dari gabungan Peony dan Suede. Bersifat kewanitaan dan bijaksana. Wangian ini sesuai untuk wanita yang meningkat umurnya. Tidak sesuai sama sekali dengan remaja. Saya pernah mencari wangian untuk di gunakan di hari perkahwinan, dan penjaga kaunter minyak wangi mencadangkan wangian ini. Ia di kategori kan sebagai minyak wangi semasa perkahwinan. Saya akan gunakan wangian ini untuk majlis saya. Ia buat saya rasa cantik dan matang. 



Di Parfum Houz kami menyediakan perfume Dexandra sebagai pilihan yang lebih murah dan menjimatkan. 


Boleh klik disini untuk belian direct ke web. 
http://parfumhouz.shoppy.my/m/
Atau whasap sy sahaja Huda 0176334570


Boleh rujuk gambar bawah ni untuk perbezaan kepekatan wangian




So memang tiada beza antara Dexandra dan original. Seronok tau. Duit jimat dan dapat bauan yang di ingini dengan harga hanya rm65 sebotol. 

Kepada pembaca kalau berminat bolehlah pm/whasap sy 

Huda 0176334570

Atau ke web terus dan order. Lepas order whasap untuk beritahu supaya saya tidak terlepas pandang

http://parfumhouz.shoppy.my/m/

Harga perfume : 
1 botol : RM65
2 botol : RM120 (Diskaun :) )
3 botol ke atas : 1 RM60

Beli perfume 2 free tester (random)
Jangan lupa anda dari blog saya. Sebab pembaca blog sahaja layak dapat free tester. :D

Cod area : Simpang Renggam
                   Kluang
                   Batu Pahat ( Jumaat dan Sabtu 
                   sahaja)

Pos : Seluruh Malaysia
Kos pos : RM8 - untuk 1-3 botol
                 RM11 - untuk 4- 6 botol


Kalau nak perfume lain pun ada. Rujuk gambar di bawah.


PERFUME WANITA






PERFUME LELAKI





Sekian, nanti saya review perfume lain ye.
Happy shopping. :)


Jom Layan Testimoni Jo Malone - Peony and Blush Suede










Dah jumpa harga perfume jo malone peony and blush sude ni.. nampak?
RM843.30 hehehe..  mantapppp


Terima kasih membaca, happy Shopping


No comments:

Post a Comment